|
Hvad gemmer der sig i maden?
Som mælke- og æggeallergiker er det vigtigt at se sig for når man køber ind. Alternativer til fødevarer med mælk og æg findes. Men man skal være indstillet på at bruge god tid, på at tjekke fødevarernes deklarationer når der handles.
|
Varedeklarationer
Andre navne for mælk:
|
Mælkepulver
Skummetmælkspulver
Sødmælkspulver
Tørmælk
Vallepulver
Valleprotein
Valle
Inddampet mælk
Mælkebestanddele
Mælketørstof
Ost
Mælkesukker
|
Kasein
Kaseinat
Kalcium kaseinat
Kalium kaseinat
Natrium kaseinat
Animalsk fedtstof
Animalsk protein
Animalsk margarine
Bagermargarine
Risbagemel
Lactalbumin
|
Mælkesyre og mælkesyrekultur har intet med mælk at gøre, står der mælkesyre på en vare, kan man roligt købe den.
|
|
Andre navne for æg: |
Albumin
Ovalbumin
Ovomucoid
Animalsk lecithin
Lecithin (Oftest soyalecithin. Få det evt. oplyst af producenten)
|
Mælkeallergi - Hvad skal så udelades?
- Drikkemælk
- Sødmælk, skummetmælk, kærnemælk, piskefløde m.m.
- Surmælksprodukter
- Yoghurt, ymer, creme fraiche, cultura, hytteret, kvark m.m.
- Fedtstoffer
- Smør, almindelig stegemargarine, almindelig plantemargarine og minarine.
- Oste
- Alle former - også gedeost
- Is
- Alle "flødeis"-typer lavet af mælk og/eller fløde
- Korn-/melprodukter
- Flere morgenmadsprodukter, rasp, brød, kager og kiks kan indeholde mælkestoffer.
- Blandede varer
- Fx færdigretter tilsat mælk, smør, margarine eller ost. Endvidere kan pølser, pateer, leverpostej og salater indeholde mælk.
|