Homemade by netHansen

 

Challah (2 stk. fletbrød)

1 ¼ dl olie
1 dl honing eller brun farin
1 spsk. salt
3 æg
5 dl lunkent vand
50 gram gær
1 ¼ kg hvedemel (erstat gerne halvdelen af melet med fuldkornsmel)

Bland ingredienserne i en stor skål start med olien. Opmål derefter honningen i samme målebæger, dette gør at honningen lettere kan hældes ud af målet. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser i den nævnte rækkefølge. Gæren udrøres godt inden melet tilsættes.

Hvis dejen blandes med en elektrisk mikser, så lad den køre i 3 minutter. Hvorefter dejen kort håndæltes inden den lægges i en olieret skål. Hvis der udelukkende håndæltes, skal dejen æltes ca. 10 minutter.

Lad dejen hæve en stor skål smurt med olie. Når dejen placeres i skålen vendes den, så alle sider af dejen er dækket af olie. Stil skålen lunt og tildækket, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time. Slå herefter dejen ned og ælt den kort igennem igen. Put dejen tilbage I skålen og lad den hæve endnu en time.

Slå dejen ned og del den i 6 lige store stykker. Hver stykke trilles til en lang pølse. Lav 2 fletninger af hver 3 dej-pølser, og læg dem på en bageplade dækket med bagepapir. Lad brødene hæve tildækket i 30 minutter.
Pensel brødene grundigt med pisket æg og drys med birkes elle sesamfrø.

Bages midt i ovnen ved 180º i 35-40 minutter til de er flotte og gyldne.