Homemade by netHansen

 

Stifado

4-6 personer

1 kg Oksesmåkød i tern
¾ kg løg
3 fed hvidløg
3 dl. Tomatpure
2 dl. Rødvin
2-3 kviste timian
1 laurbærblad
salt
peber
(1 dl. olivenolie til stegning)

Pil og skær løgene i kvarte stykker.
Varm olien i en stegegryde og brun løgene kort. Tilsæt kødet og brun det på alle sider.

Tilsæt knust hvidløg, tomatpure, rødvin og krydderier. Læg låg på gryden og lad retten snurre ved svag varme i ca. 2 timer.

Fjern laurbærblad og timiankviste, smag til med salt og peber.

Serveres med tzaziki og råstegte kartofler, eller ovnstegte kartoffelbåde.


Tzaziki

½ l. Fromage frais
2 agurker
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. fint salt
peber

Rør fromage frais, olie, hvidløg, salt og peber sammen i en skål.
Riv agurkerne groft. Vrid agurken fri for væde.

Bland agurken med fromage frais'en, og smag endeligt til med salt og peber.
Stil den køligt og trække i ca. 1 time.