Homemade by netHansen

 

Gefilte Fish (kogte fiskeboller)

2 små gulerødder
1 stort løg
2 ½ dl vand
1 æg
2 ½ dl Matzo mel
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
½ tsk. peber

1 kilo frisk hakket fisk - enten karpe eller en blanding af anden hvid fisk f.eks. torsk, aborre og/eller gedde. Fiskene kan blandes.

Hak alle ingredienserne fint og bland dem sammen med den hakkede fisk. Herefter formes farsen til boller på størrelse med en lille håndfuld.
Læg bollerne i den kogende suppe, og lad dem simre ved svag varme i 2 timer. Lad dem køle lidt af før de fiskes op af suppen.


Kogelage til Gefilte Fish
1 l vand
4 gulerødder
3 løg
1 spsk. salt & 1 tsk. peber
2 spsk. sukker

Put alle ingredienserne i en gryde og kog lagen op. Tilsæt fiskebollerne.
Server fiskebollerne kolde med chrain (peberrods dressing).


Chrain (pink peberrods-eddike dressing)
1 stor peberrod
1 ¼ dl vand
2 ½ dl sukker
5 dl eddike
2-3 skiver syltet rødbede
2 tsk salt

Riv peberroden fint. Kom alle ingredienserne i en blender, og blend til peberrod og rødbede er findelt.