Homemade by netHansen

 

Citronfromage (diabetes)

450 g Græsk yoghurt 2%
2 spsk. Citronsaft
2 spsk. Appelsinsaft
½ tsk. Reven citronskal
2 tsk. Flydende blå Hermesetas (100 g sukker)
2 æggeblommer
3 blade Husblas
½ dl. Vand
2 æggehvider

Husblasen blødes op i koldt vand.

Yoghurt, citron- og appelsinsaft, citronskal, sødemiddel og æggeblommer blandes godt sammen.

Smelt den opblødte husblas sammen med vandet over et vandbad, lad det svale lidt.

Æggehviderne piskes stive.

Den smeltede husblas røres i blandingen, og de stiftpiskede æggehvider vendes derefter forsigtigt i.

Fromagen hældes i en serveringsskål og stilles i køleskabet ca. 2 timer til den er stivnet. Pyntes evt. med lidt reven citronskal inden serveringen.

OBS Kan også laves som appelsinfromage, så skal citronskal og -saft erstattes af appelsinskal og appelsinsaft.